Prohlášení o používání cookies

Co jsou vlastně cookies

Cookies jsou krátké textové soubory vytvářené webovým serverem a ukládané ve vašem počítači skrze váš používaný prohlížeč. Když se později vrátíte na dříve prohlíženou webovou stránku, prohlížeč pošle uložený cookie soubor zpět. Díky tomuto procesu webové stránky poznají, jaké další jste navštěvoval nebo zda jste přihlášeni. Cookies využívá pro svou činnost naprostá většina.

Jak lze dělit cookies

Cookies lze rozdělit podle toho, kdo je k Vám na web umisťuje, tj. na:

  1. Cookie první strany (first party cookie) – jejich platnost je omezena na doménu webu, který aktuálně prohlížíte. Tyto cookies jsou považovány za bezpečnější.
  2. Cookie třetí strany (third party cookie) – jsou umístěny pomocí skriptu z jiné domény. Uživatele tak lze sledovat napříč doménami. Používají se často pro vyhodnocení účinnosti reklamních kanálů. Pro představu se jedná o reklamu jednoho obchodu na webové stránce jiného.

Podle trvanlivosti lze cookies rozdělit na:

  1. Krátkodobé (session cookie) – vymažou se z vašeho počítače po zavření prohlížeče.
  2. Dlouhodobé (persistent cookie) – po zavření prohlížeče zůstávají zachovány, vymažou se teprve po uplynutí velmi dlouhé doby (ta záleží na nastavení Vašeho prohlížeče a nastavení cookie). Můžete je také ručně odstranit.

Dle účelu můžeme využití cookies rozdělit takto:

  1. Technické - umožňují základní funkce webu (např. přihlašování nebo zachování obsahu košíku). Tyto cookies jsou nezbytně nutné pro provoz našeho webu a umisťujeme i bez Vašeho souhlasu. Tyto soubory neukládají žádné osobní identifikovatelné informace.
  2. Funkční - cookies, které umožňují například zapamatovat si jazyk nebo region uživatele. Tyto cookies se podílí na správném nastavení webu a nepodílí se na sledování aktivity uživatele. Funkční cookies považujeme za nezbytné, a proto je na web umisťujeme bez Vašeho souhlasu.
  3. Analytické - slouží pro sběr neanonymních dat o chování uživatelů. Na jejich základě můžeme web upravit tak, aby se Vám lépe používal. Zároveň nám pomáhají určit počet návštěv nebo zdroje návštěv našich webových stránek.
  4. Marketingové - slouží k cílení reklam na uživatele, kteří již na našem webu byli. Tyto soubory nám pomáhají umisťovat reklamní nabídky na jiné webové stránky.
  5. Konverzní - s jejich pomocí můžeme vyhodnotit úspěšnost kampaní.
  6. Personalizační - různé nástroje nám pomáhají s personalizací obsahu - přizpůsobením webu na základě toho, co jste sledovali. Podobně nám nástroje pomáhají upravovat výsledky vyhledávání na základě informací o vyhledávání ostatních uživatelů. Díky těmto personalizovaným cookies se také vyhnete neodpovídajím doporučením zboží.

Nastavení cookies

Cookies si můžete nastavit ve svém prohlížeči.

Komu cookies předáváme

Cookies slouží mimo jiné k přizpůsobení reklam vašim zájmům, a to jak na těchto stránkách, tak mimo ně. Za tím účelem umožňujeme uložit cookies třetím stranám, které je mohou použít ke sběru údajů o vašem chování na našem webu, a nebo pro zobrazení přizpůsobených nabídek a cílené reklamy na jiných webových stránkách, než jsou naše internetové stránky.

V případě, že si budete chtít přehrát produktové video, které se umístěno v popisu výrobku, získává Vaše cookies provozovatel platformy, na které se produktové video nachází. Uvedené podléhá Vašemu souhlasu; pokud tedy neudělíte souhlas s marketingovými cookies, nemůžete si produktové video prohlédnout.

Doba zpracování cookies

Doba zpracování jednotlivých typů cookies, resp. jejich expirace se liší a v čase se mění. Naleznete ji v nastavení vašeho prohlížeče.

Práva subjektu údajů

Máte právo obrátit se na nás s žádostí o sdělení podrobností o zpracování osobních údajů a my Vám bezplatně poskytneme podrobné informace. Musíme Vás však upozornit, že v případě opakovaných anebo nedůvodných žádostí jsme oprávněni požadovat za poskytnutí informací úhradu nákladů s tím spojených nebo poskytnutí informace odepřít.

Můžete se na nás obrátit s žádostí o výmaz osobních údajů. Můžete tedy kdykoli vyslovit nesouhlas se zpracováváním marketingových cookies.

Můžete vznést námitku proti zpracování osobních údajů a můžete se taktéž obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů, pokud máte za to, že naše společnost zpracovává osobní údaje protiprávně.

 

 

 

×
produkty k porovnání
Porovnat